Transkameroen, «héél Afrika» per trein
Transkameroen, «héél Afrika» per trein
In 2005 slaagt Filip De Rycke een grote uitdaging : de realisatie van zijn allereerste documentaire. Die gaat over de helse expeditie van poolreizigers Dixie Dansercoer en Troy Henkels. Zij probeerden in maart 2005 de Beringstraat van Alaska naar Siberië te voet over te steken.
De film, « Swept Away, adrift between Alaska and Siberia » is een succes. Hij kaapt de National Geographic Award weg op het 55ste Mountain Film Festival van Trento. Bovendien wordt de film in prime time uitgezonden op Canvas (vrt). Daar eindigt de film in de top 20 van de best bekeken programma’s van die uitzendweek (29 december 2006).
Vandaag is Filip journalist, eindredacteur en nieuwsanker bij tvbrussel. De Nederlandstalige omroep van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.
Maar ondanks het internationale karakter van de hoofdstad is hij het reisvirus nooit kwijt geraakt. Vandaar dat de koffers alweer gepakt staan. Dit keer gaat de reis naar Kameroen.
Een reisdocumentaire die hij samen maakt met topfotograaf Charles Mahaux. Charles legde als professioneel fotograaf al menig historische feiten op de gevoelige plaat. Ook hij is besmet met diezelfde reismicrobe. En dus besloten ze samen een nieuw avontuur aan te gaan.
Met een passie voor mooie beelden, een honger naar boeiende verhalen en vooral de mensen achter die verhalen, hebben ze besloten Kameroen per trein te verkennen. Een reis die garant staat voor boeiende « histories » en fascinerende levens.
Filip DE RYCKE
Executive producer & journalist.
DE TRANSKAMEROEN IS EEN CO-PRODUCTIE VAN:
documentaire - 52 min. - full hd
mediacircus is de winnaar van de